Jeroen Verkroost’s Newsletter – Hoe verdient FVD aan ledengroei? Waar ontdek jij je nieuwe serie? Hoe raak je de bezoeker van je virtuele event? Hoe werk je goed samen op afstand? Hoe maak je een TV commercial vanuit huis? Een bad met Jägermeister?

Hey, hoe is het? Alles nog OK daar thuis?

Hier is het qua werk erg rustig, verder houden we ons braaf aan alle adviezen en we genieten van het kleinschalig leven in eigen huis en tuin. Met wat meer tijd voor koken, spelletjes en aandacht voor alle klusjes die in huis zijn blijven liggen. Ook het internet leverde weer nieuwe inzichten en entertainment op deze week. Er zijn ergere manieren om een crisis door te komen.

Eerdere tips en artikelen vind je in de gratis medianieuws app.

Veel plezier met de selectie voor deze week :)


Zo werd FvD de grootste partij van Nederland

Geld verdienen met ledenwerving. Het kan. FVD betaalde meer dan 20 euro per lid en kocht zich via advertenties een weg naar de status van grootste politieke partij van Nederland. Winstgevend ook nog, want de inkomsten per lid bedragen 33 euro, mede dankzij subsidies.

Het mechanisme loopt via Facebook, waarbij de FVD zich er niet voor schaamt af en toe advertenties niet als “politiek” te markeren en het ook niet al te nauw lijkt te nemen met de privacywetgeving. Mooi staaltje journalistiek van Brandpunt. Hoe het allemaal werkt lees je hier: LINK.

Guidinc. Jouw persoonlijke streaminggids

Er is bijna teveel te zien op al die streaming diensten, maar gelukkig is er nu Guideinc.nl, een nieuwe gepersonaliseerde online streaming gids. Je vindt er alle films en series van de belangrijkste streaming diensten in Nederland, waaronder Netflix, Videoland, Disney+ en Pathé Thuis.  Uitgever Bindinc gaat de concurrentie aan met o.a. Gids.tv van Talpa (maandbereik 3 miljoen+).

Totaal onbegrijpelijk is dat de NPO in eerste instantie geen toestemming heeft gegeven haar streaming content op te nemen. Maar evengoed heeft Guideinc nu al mooie functionaliteit, je kunt aangeven welke voorkeuren en streaming abonnementen je hebt en krijgt dan meteen een persoonlijke selectie, aangevuld met de reviews en tips die de redactie levert. LINK.

Hoe kun je deelnemers raken, als je bijeenkomst virtueel is?

Iedereen kan na een maand quarantaine wel videogesprekken voeren, maar een heel event online brengen vraagt om een andere aanpak. Vorige week deelde ik al Google’s gids voor online events (in de app, even scrollen), wat een prima, degelijke gids is, maar wel enigszins technisch en basaal.

Deze week daarom als aanvulling een mooi artikel van Jan Jaap, de man achter Dagvoorzitter.nl en Masters in Moderation. Hij reikt meer dan tien ideeën aan om je virtuele event menselijk te maken, in plaats van alleen maar een technisch hoogstandje. Mooi, bevlogen stuk. LINK.

How to build trust on a remote team

Zapier is een bedrijf zonder kantoor. Vanaf de start werkten de medewerkers altijd al 100% online. Zapier maakt online tools om taken te automatiseren. Deze nieuwsbrief wordt via Zapier bijvoorbeeld automatisch op mijn eigen site doorgeplaatst. Handig.

Als ervaringsdeskundigen in het met een team werken op afstand delen ze op hun blog de inzichten en aanpak om tot een positieve, productieve cultuur te komen in teams waarbij de leden elkaar zelden of nooit fysiek zien. Naast het automatiseren van taken hebben ze gelukkig nog vier andere tips voor fijn samenwerken op afstand. LINK.

‘We location scouted on Zoom’: how Toyota and Saatchis shot their new ad campaign remotely

Dankzij de Amerikaanse lockdown maatregelen moesten Toyota en Saatchi & Saatchi plots een nieuwe manier vinden om hun commercial op te nemen, terwijl iedereen van uit huis moest werken. Natuurlijk moet de boodschap aangepast worden op deze tijd. Maar ook het opnemen van de TV commercial zonder studio zorgt voor de nodige uitdagingen. ” It’s incredible what you can achieve in your pajamas”. Lees hier hoe ze het aanpakten. LINK.

Stap in een bad met… Jägermeister

Van kruidendrank tot kruidenbad, dat is pas innovatie. Jägermeister fans kunnen nu hun huisarrest aangenamer maken met de Jägermeister Bath Bombs. Je kunt ze per twee online bestellen, compleet met bijbehorende bandana’s (…want die draag je altijd in bad? Enfin.) Het was een idee van Tim Hawley, de Innovation Controller bij Jägermeister in Engeland.

Tim: “I recently attended a webinar on the importance of immersing yourself in the brand. That evening as I bombed into my extra-deep custom tub, the idea came to me.” Ook ‘In House Test-Meister’ Pete is enthousiast: ‘It ticks all my boxes – there was a little splash when I dropped it in, a gentle waft of Jägermeister hitting my nose and a warming feeling of contentment.” Helaas uitverkocht inmiddels, maar wel goede marketing. Campagnesite hier: LINK.

Dat was hem! Dank voor je aandacht. Verder lezen of terugbladeren? Eerdere tips en artikelen vind je in de gratis medianieuws app.