Jeroen Verkroost’s Newsletter – Wat is wereld 2.0? Ken jij de 19 paden naar groei? Heb je de Perspectives video’s al gezien? Hoe market je in een recessie? Virtuele MT offsite, hoe dan? Hoe switch je naar digitaal? Heb jij al een webcam kapper?

Hey

Hoe is het daar? Vooralsnog gaat Corona, gelukkig aan ons voorbij hier. En het werk verplaatst zich naar de webcam – zo deed ik afgelopen week een video sessie over ondernemerschap en hoe je een startup begint voor bovenbouw en ouders van het Kennemer Lyceum. Super leuk!

En tja, na een dikke maand heeeel veel thuis zijn begint ook dat, gek genoeg, te wennen. Er komt langzaam aan een soort nieuw normaal.

Het geinige is dat veel van de mensen die ik spreek, zeker de meer ondernemende types, eigenlijk best optimistisch zijn over de toekomst.

Dat past mij ook beter, dus daarom is deze nieuwsbrief vooral een special met how to’s, nieuwe ideeën en dingen die helpen en werken in Wereld 2.0, de nieuwe werkelijkheid waar we ons allemaal ineens in bevinden. Enjoy!


World 2.0 – 50 ways our world has changed after Corona

There are decades where nothing happens, and weeks where decades happen.”  Zo voelt het wel, de afgelopen weken. Marginal revolution zet de wereld van vóór en na Corona af tegen elkaar op 50 assen. Als je op zoek bent naar een idee om iets nieuws te gaan doen, of om een nieuw bedrijf te starten, dan is dit een mooie manier om inspiratie op te doen. Die mooie quote is van Lenin, trouwens… LINK.

Infographic: The 19 Paths to Extraordinary Growth

Als je dan eenmaal een nieuw idee hebt en je wilt dat de wereld in brengen, is het natuurlijk vooral belangrijk dat je snel tractie krijgt. GrowthRocks, het bureau voor growth hacking, maakte een flinke infographic met daarin alle negentien ‘traction channels’ die je kunt gebruiken om je idee de wereld in te helpen en snel te laten groeien. LINK.

Perspectives: Video’s met Inspiratie & Insights

Een tof nieuw initiatief van een aantal mensen die juist níet stil wilden gaan zitten tijdens de Corona crisis is dit nieuwe kennisplatform, Perspectives. Nuttig, leerzaam en een heel mooi gebaar van de oprichters Result, Makerstreet, DDA en IAB om hier juist nu in te investeren.

Hier kun je met talks van tien tot twintig minuten video dingen leren over allerlei onderwerpen, vanuit het perspectief van digitale professionals. Natuurlijk ben ik erg trots dat ik het platform mocht openen met mijn video over digitale transformatie. Gaat dat zien! LINK.

How to Market in a Downturn

Deze sterke longread gaat met diepgang in op de noodzaak om te focussen op loyale klanten, hen beter te begrijpen en op het uitrollen van nieuwe innovaties, juist voor deze doelgroep. Hoe pak je dat aan?

Ook is het cruciaal om te laten zien dat je als bedrijf begrijpt dat we in een nieuw tijdperk terecht gekomen en dat je zowel rationeel als emotioneel aanvoelt hoe daarop in te spelen. HBR geeft raad en inzicht. LINK.

7 Steps To Nail A Remote Strategic Offsite

Na een dikke maand schakelen en brandjes blussen is nu het moment gekomen om op de pauze knop te drukken. Als manager kun je met jouw team de tijd nemen en afstand nemen. Zo kom je samen, rustig en weloverwogen tot een goed plan voor de komende tijd, in een virtuele offsite.

Zorg ervoor dat het team zich welkom voelt, dat je verbinding maakt en dat iedereen weet dat de de telefoon en de mail uit mogen blijven. Een strategische offsite kan ook virtueel een plek zijn om gezamenlijk analytisch en creatief naar de toekomst te kijken. Het artikel geeft zeven tips om daarbij het beste uit elkaar te halen. LINK

The Strip Clubs of Instagram

Wat doe je als je dol bent op uitgaan, maar je niet meer naar nachtclubs kan? Wat doe je als je werkte in een nachtclub, en je hele inkomen in één keer wegvalt? Sinds een week of drie is de club verplaatst – naar Instagram. Goed voor de clubbers en misschien zelfs wel beter voor de danseressen.

Hun Instagram live pagina’s halen de 30,000 followers – in één uur tijd. Justin LaBoy, 28 jaar, voormalig basketball pro en Justin Dior Combs, 26 jaar en de zoon van P. Diddy, zijn de koningen van de virtual pop-up strip club, waar celebrities naartoe komen en danseressen weer geld verdienen. Dat is nog eens aanpassen aan wereld 2.0. LINK.

As Hair Salons Close, Hair Dye Maker Madison Reed Is Thriving

Mooie tip van lezer Arno (dank!). Wat doe je als je ondernemer bent en je al je fysieke vestigingen plotseling moeten sluiten? Ondernemer Amy Errett had 12 “color bars”, haarkleur salons. Ze hield haar 100 medewerkers in dienst om ze vanuit huis te laten werken aan de exploderende vraag naar haarkleur producten voor thuis.

In  dit artikel vertelt ze wat ervoor nodig was om die omschakeling te maken, hoe het nu gaat en wat de belangrijkste lessen zijn die ze heeft geleerd over connectie, communicatie en leiderschap. LINK.

The Art (and Awkwardness) of a Virtual Haircut

Echt iedereen zit inmiddels thuis met te lang haar. Ik ben zelf begin februari voor het laatst naar de kapper geweest en Bol.com heeft zojuist een kappersschaar bij ons thuis bezorgd. Wens mij, of eigenlijk mijn vrouw, geluk.

Maar ook hier liggen weer kansen; zie dit New York Times artikel waarin de journaliste voor 55 dollar (!) een virtuele kapster inhuurt om haar via de webcam door de eerste thuisknip beurt van haar man heen te praten. Nog meer nieuwe voorbeelden van virtuele dienstverlening in het artikel, trouwens. LINK.

Dank voor het lezen! In de gratis Medianieuws app vind je alles terug dat eerder verscheen, compleet met handige zoekfunctie. Download hem hier.

Blijf gezond en hou je haaks!