Jeroen Verkroost’s Newsletter – Trump vs. Fox? Wie is de baas op jouw telefoon? Airbnb in crisis? Luister jij mee op Twitter? Briljant werk voor Mint Mobile :)

Tof, weer een heel stel nieuwe abonnees. Welkom! Daar word ik altijd heel erg blij van. Veel plezier met de nieuwsbrief van deze week :)


Trump Is Really Aiming to Take Down Fox

Echt fascinerend vanuit mediaperspectief. Je zou denken dat FOX News populairder is in het Witte Huis dan klompen bij de FvD. Wat blijkt? Het tegenovergestelde is het geval. Trump heeft ongeveer evenveel waardering voor FOX als voor Mexicaanse arbeidsmigranten.

Lees in dit artikel welk probleem Trump en zijn getrouwen met FOX hebben en welke media coup het team rond Trump van plan is om de komende maanden uit te gaan voeren in het Amerikaanse medialandschap. LINK.

Het nieuwe narratief: WIJ zijn de opdrachtgevers van big tech

Wie is de baas over wat je doet? Jij toch? Tenminste, als je sterk genoeg bent om actief weerstand te bieden aan de scripts waar je apparaten je in willen hebben. Telkens weer komen de vragen terug. Mogen we al je wachtwoorden weten, eh… voor je opslaan? Wil je opslagruimte bijkopen in de cloud? Zullen we nu dan misschien wél al je betaalkaarten even koppelen aan je telefoon?

Veel digitale dienstverleners proberen je continu van de weg te drukken, met de subtiliteit van een colonne corona wielrenners. Je pakte je telefoon met een bepaald doel voor ogen, maar ineens wordt je pad afgebogen naar hún doelen. Ineens ben je weer iets aan het weigeren dat je apparaat van je wil. Hoe werkt ‘nudging’ en hoe moeten we daarmee omgaan? LINK.

Content marketing heeft maar één uitgangspunt en één doel…

Content marketing wordt eigenlijk structureel verkeerd begrepen en toegepast, zo betoogt Cor Hospes. Heel veel bedrijven zijn vooral bedreven in het najagen van content pieken. Want dat is het doel dat bedrijven en organisaties met hun posts en artikelen voor ogen hebben: zoveel mogelijk likes en views.

 Eigenlijk wordt content marketing op die manier gereduceerd tot een soort alternatieve, misschien iets sympathiekere vorm van een TV spotje. Het gaat de marketeer uiteindelijk vaak heel plat om kijkcijfers. Net zoals het spotje geslaagd is als er zoveel mogelijk mensen naar kijken, is ook die video of blogpost enkel en alleen bedoeld om te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen naar kijken. Cor legt uit waarom dat de verkeerde benadering is. LINK.

A Message from Airbnb Co-Founder and CEO Brian Chesky

Silicon Valley’s troetelkind Airbnb ontslaat 1900 mensen – 25% van het personeel. CEO Brian Chesky vertelde zijn team woensdag via de webcam dat de omzet gehalveerd was als gevolg van de Corona crisis.

Er was de afgelopen jaren constante druk op Airbnb om naar de beurs te gaan. Zowel van aandeelhouders als van personeel, waarvan sommigen al meer dan 10 jaar wachten op een kans om hun opties te verzilveren. In plaats daarvan moest Airbnb afgelopen week 2 miljard dollar lenen om de pandemie überhaupt te overleven.

Zowel vanuit communicatie en crisismanagement als vanuit leiderschap is het interessant om te lezen hoe oprichter Brian Chesky vanuit zijn huis deze boodschap overbracht. LINK.

Tim’s Twitter Listening Party is Internet Op Zijn Best

De online listening parties van Tim zijn een fenomeen. Liefhebbers vinden elkaar in een setting die nog het meest weg heeft van samen een concert bezoeken vanuit je huiskamer. Twitteraars zetten tegelijkertijd een bepaald album aan, vaak schuiven de artiesten zelf ook aan, de muziek die langskomt wordt besproken en iedereen geniet omdat het gezamenlijk en persoonlijk is.

In Erwin’s artikel lees je hoe het precies werkt, maar deelt hij ook wat het echte effect ervan is; een album van zijn dochter Pip Blom was begin deze maand aan de beurt. Erwin deelt ook links zodat je kunt lezen welke albums er aan komen en of hoe je achteraf alsnog deel uit kunt maken van listening parties rond albums van bijvoorbeeld Frankie Goes To Hollywood, Blur of David Bowie. LINK.

Geweldig creatief werk: New ManageMint for #MintMobile.

Ryan Reynold is acteur en houdt van marketing en communicatie. Hij speelde in meer dan 40 films, is de ex-man van Scarlett Johansson, speelde recentelijk de hoofdrol in Deadpool 1 & 2, en hij kocht een reclamebureau (Maximum Effort Productions) en een mobiele telefonie provider (Mint) met de opbrengsten.

Vindt perfectie overschat en is van mening dat kleine budgetten het creatieve proces niet in de weg heoven te staan. “I think you have to have an ability or willingness to not be overly precious about everything,” aldus Reynolds. “You have to be comfortable with showing your mistakes and your triumphs.

Bekijk de redelijk geniale advertentie die zijn reclamebureau maakte voor zijn telefonie provider, met Ryan zelf in de hoofdrol, hier: LINK‘.

Wil je een handige manier om alle eerdere nieuwsbrieven te kunnen doorzoeken op onderwerp?  Download hier de gratis app.

Deze nieuwsbrief is gratis en doneren is niet verplicht, maar als je me wilt steunen of een kop koffie kado wilt doen kan dat hier, via IDEAL of PayPal.

Dankjewel en tot volgende week!